Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is opvang van kinderen in een thuissituatie. Dit kan zijn in het huis van het kind zelf of bij de gastouder thuis. Gastouderopvang moet voldoen aan diverse regels en kwaliteitseisen aangaande o.a. opleiding, inrichting, opvang normen en registratie. Jaarlijks vind er controle plaats vanuit het gastouderbureau waarbij ook een risico-inventarisatie wordt opgemaakt. En alles is gecontroleerd door de G.G.D. wat geresulteerd heeft in opname in het landelijk register kinderopvang. Ik vang de kinderen bij mij thuis op en voldoe uiteraard aan alle eisen die gesteld worden aan een gastouder.

 

Veiligheid

Bij de inrichting van de opvanglocatie is uitgebreid rekening gehouden met de veiligheid van de kinderen, zonder in extremen door te slaan. Kinderen moeten tenslotte ook leren dat er grenzen zijn, want niet overal zal de omgeving even kindvriendelijk zijn.

 

Gastouderbureau

Voor ouders is het van belang dat er gewerkt wordt met een gastouderbureau. Dit i.v.m. de mogelijkheid voor kinderopvangtoeslag. Daarnaast verzorgt het gastouderbureau de overeenkomsten tussen vraagouders, gastouder en gastouderbureau en verzorgt zij de financiële zaken tussen alle partijen.

 

Kinderopvangtoeslag

Uw kinderopvangtoeslag voor 2017 kunt u aanvragen met Mijn toeslagen. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loopt u een deel van de toeslag mis. Lees meer bij Ik wil een toeslag aanvragen voor 2017.

 

   

Copyright © Studio Zwolle - 2017